top of page

Ons verhaal

3 verpleegkundigen met dezelfde droom en visie kwamen door corona op elkaars pad.

Door intens samen te werken en veel te brainstormen werd onze droom dan plots werkelijkheid. 

Op korte tijd hebben we samen verpleegpraktijk Centraal uit de grond gestampt... en daar zijn we maar al te fier op. 

4R2A5911_edited.png

onze visie

visie-verpleging.jpg
tulpen-op-mintgroene-achtergrond-fotobehang_9.jpg

1. Patient empowerment
2. Persoonlijke aanpak
3. Transparante communicatie
4. Wederzijds vertrouwen

R

Patient empowerment

Als thuisverpleegkundigen vinden we het belangrijk steeds de wensen en de autonomie van de patiënt te respecteren. Patiënten worden ouder waardoor ze rechtsreeks en onrechtreeks te maken krijgen met fysieke beperkingen. Door onze ervaring in de gezondheidszorg weten we dat het soms heel moeilijk ligt om deze beperkingen te aanvaarden. Vandaar dat we trachten een zorg op maat te plannen, rekening houdend met de gewoonten van de patiënt. Samen de juiste zorgplanning opmaken is daarbij van groot belang.

4R2A5776.jpg
4R2A5888.jpg

Persoonlijke aanpak

We stemmen onze zorg af op de wensen van de patiënt. Onze doelstelling en uitgangspunt is dat we trachten de patiënt zo lang mogelijk thuis te kunnen laten blijven. Ouderen waarvan de fysieke en/of psychische toestand achteruit gaat begeleiden we met een persoonlijk zorgplan. Kwalitatieve zorg op maat, waarbij patiënten ons 24/7 kunnen bereiken. Om deze zorg te kunnen garanderen zetten wij als verpleegpraktijk permanent in op opleidingen. 

Transparante communicatie

Thuisverpleging Centraal staat voor eerlijkheid en transparantie. Wij vinden het heel belangrijk om een open relatie te hebben met de patiënt en zijn familie.

 

Daar wij heel dicht bij de patiënt staan kunnen wij in onze nauwe, dagelijkse contacten snel problemen of pijnpunten onderkennen. En daarover communiceren wij heel open en direct. Ook over het algemene verloop van een behandeling.

Ook de mantelzorger heeft bij ons een plaats om hun verhaal te doen. Samen zoeken we naar oplossingen die voor u past.

4R2A5804.jpg
4R2A5610.jpg

Wederzijds vertrouwen

Wij hechten veel belang aan de vertrouwensband die we opbouwen met de patiënt en zijn omgeving. Als verpleegkundige zijn wij gebonden aan het beroepsgeheim. Dit beroepsgeheim respecteren is een eerste stap om een vertrouwensband op te bouwen met de patiënt en zijn familie.

Ons team

Ruimte voor zorg.

Ruimte voor samenwerken.

bottom of page